iMove 5 oktober: vertrouwen

5 oktober 2018 om 19:30 - 22:00

Reserveer alvast in je agenda: 5 oktober is er weer een iMove avond. Thema: vertrouwen.

Fake News! Post-truth! Alternative Facts! De polarisatie heerst. Je hoort het overal. Is onze samenleving nog wel een samen-leven? Kijken we nog naar elkaar om? Of is de ander vooral iemand om bang voor te zijn? Filosoof en theoloog Gerko Tempelman laat je zien wat iedereen vergeten is: onze samenleving barst van het vertrouwen. Alleen herkennen we dat niet meer. Zonde. We voelen ons angstiger dan we zijn. Natuurlijk staan we stil bij hoe dat komt. Maar bovenal blijkt dat we er nog niet genoeg van hebben, van dat vertrouwen. Het kan altijd meer. En dat is een typisch, filosofisch én theologisch kenmerk van vertrouwen: je kunt altijd meer gebruiken. En daar ligt de basis voor hoop. Op een goede toekomst. Denk met ons mee, en verras je zelf!

5 oktober 2018
Evenement Categorieën: