Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond SchuldHulpMaatje

30 mei 2023 om 19:30 - 21:00

Help mee met de opstart van SchuldHulpMaatje Amstelveen

Stel dat u van een gezin in uw omgeving vermoedt dat er financiële problemen zijn. Het zijn aardige mensen en u wilt ze graag helpen. Wat doet u? Het klinkt misschien niet logisch, maar geld geven is niet de oplossing. Mensen met schulden hebben een ander nodig om vervolgens samen hun schuldenprobleem effectief aan te pakken. Iemand die een luisterend oor biedt en zonder verwijten praktisch helpt.

Door stress de grip kwijt

Geldzorgen veroorzaken zoveel stress dat veel mensen niet meer helder kunnen denken. Ze verliezen het overzicht over hun geldzaken. Zelfs iets eenvoudigs als het openmaken van de post kan emotioneel te belastend worden. En zo raken ze steeds verder in de problemen. Geld geven heeft dan net zo weinig zin als een opgeheven vingertje. Veel effectiever is begeleiding door een deskundige en goed opgeleide vrijwilliger.

Een Maatje helpt

Een Maatje helpt om alle inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen op een rij te zetten. Wie weer overzicht heeft en een plan om de schulden af te betalen, heeft veel minder stress. Dan komt er ruimte om te leren hoe je dat overzicht houdt en om samen na te denken over het eigen financiële gedrag. Mensen die niet sparen, impulsief met geld omgaan en hun administratie niet goed bijhouden lopen namelijk veel meer kans op (nieuwe) betalingsproblemen dan mensen met een laag inkomen. Een Maatje heeft ook tijd voor een luisterend oor. Wie heeft daar geen behoefte aan als hij in de problemen zit?

Kerken SchuldHulpMaatje

Samen met SchuldHulpMaatje willen verschillende kerken in Amstelveen graag SchuldHulpMaatje starten zoals op verschillende plaatsen in de omgeving al is gedaan. We zoeken bestuurders, coördinatoren en Maatjes.

Informatieavond

Kom naar de informatieavond op 30 mei welkom vanaf 19:30 uur.
Locatie: Immanuelkerk, De Ruyschlaan 147, Amstelveen.

Neem gerust contact op met één van de werkgroepleden Henk Murris, Dick Aanen, Theo den Blanken, Lars Grijsen, of Trudy Molenaar via email relatiebeheer@schuldhulpmaatje.nl.

Gegevens

Datum:
30 mei 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Immanuelkerk
De Ruyschlaan 147
Amstelveen, 1181 PE
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Stadshartkerk Amstelveen