• Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst zondag 26 juni

26 juni 2022 om 10:30 - 11:30

We kunnen deze zondag weer fysiek bij elkaar komen – of als dit voor jou niet kan, via Zoom – om God en elkaar te ontmoeten door interactie, gebed, zingen en luisteren naar woorden uit de Bijbel. Er is ook een apart programma voor kinderen t/m 10 jaar. Lars Grijsen zal spreken deze zondag.

In plaats van elke zondag weer opnieuw een nieuwe tekst te lezen, gaan we de komende zondagen tot aan de zomerstop één tekst induiken: psalm 23. Deze psalm is zo bekend en favoriet voor veel mensen dat het haast moeilijk is om het nog met een frisse blik te lezen. Hoe kun je de diepte peilen van wat deze psalm aanraakt? We verblijven eens een tijd in dit ene lied om door te kunnen dringen tot de kern ervan. Een vorm van zondagse slow reading als tegengif voor de snelheid waarmee we alles tegenwoordig tot ons moeten nemen. Het idee is verder ook dat we de psalmen serieus nemen als genre. Het zijn niet slechts teksten die iets zeggen over God; ze zijn bedoeld voor een ontmoeting met God. Maar dan wel vanuit een soort aardse spiritualiteit. Het leven van elke dag. In psalm 23 ontmoet je de herder. Een gewaardeerd en gerespecteerd beroep in Bijbelse tijden. Wie is hij en wat doet hij? Laat je verrassen en uitdagen. Want met deze herder gaan we ‘onderweg’ (26 juni), ‘door het donkere dal’ (3 juli) om uiteindelijk ’thuis aan tafel’ te belanden (10 juli). Zondag 17 juli is de laatste zondag van het seizoen. Dan sluiten we deze serie af met een korte viering en aansluitend een maaltijd waarin iedereen wat meebrengt.

Van harte welkom, ook als je gewoon een keertje wilt komen kijken of kennismaken.

Doe mee aan deze kerkdienst via Zoom

26 juni 2022

De Schakel