Zondag voor de Stad | ‘Save the planet’-editie

31 oktober 2021 om 09:00 - 12:00

Op deze zondag hebben we geen kerkdienst, maar steken we de handen uit de mouwen. Jong en oud hebben in eerdere edities met veel plezier meegedaan, voor sommigen is het zelfs een hoogtepunt van het jaar. Deze zondag is het een ‘Save the planet’ thema-editie. We starten om 09:00 uur met een gezamenlijk ontbijt in de Schakel. Er worden wat basis-dingen geregeld als wat broodjes, beleg en drinken, maar om het feestelijke maaltijd te laten zijn willen we je vragen je favoriete ontbijtje mee te nemen voor een gevarieerd potluck-ontbijt (ieder neemt wat mee en we eten samen van wat er is meegebracht).  Na het ontbijt gaan we om 10 uur aan de slag met een aantal activiteiten (je kunt je keuze die ochtend maken) die passen bij het thema ‘save the planet’. Een van de grote problemen is de hoeveelheid plastic die we gebruiken en die terecht komt in de natuur. Daarom zijn o.a. de volgende activiteiten bedacht:

• Start met plastic-vrij leven en doe de workshop “diy zeep en schoonmaakmiddel maken”
  • Kom in beweging door vuil te gaan prikken (plastic!) in de omgeving (inclusief de bingo-variant voor kinderen met een mooie beloning)
  • Laat je hersenen kraken voor het goede doel in de denktank-sessie ‘Leef (plastic) vrij”.
  • Ga in gesprek met God en elkaar in een meditatief uur over God & klimaatverandering.

31 oktober 2021

De Schakel