Jaarverslag
Stadshartkerk

2017-2018

Hoe is het dit jaar eigenlijk gegaan met de missie van de Stadshartkerk? Er is heel veel te vertellen, maar we maken er expres geen lang verhaal van. Graag geven we een impressie in dit interactieve jaarverslag in beelden, teksten en cijfers. De dankbaarheid voor alles wat we mochten doen en meemaken voert de boventoon!

VIEREN Kerkdiensten

Jaarthema Karakter

In de preken op zondag en de huiskringen doordeweeks kwam dit thema telkens weer terug. Voor het eerst was er ook een interactieve jaarthema-website met preken en kringmateriaal erop. www.jaarthema.nl

Statistieken per zondag *

• 65 bezoekers, waarvan één derde onder de 18 jaar!
  • 120 kopjes thee, koffie en limonade. En wat lekkers :)
  • 22 mensen met een taak in en rondom de kerkdienst
  • 3 programma's voor kinderen: chreche, onderbouw en bovenbouw
* een grof gemiddelde, met uitschieters!

Hoogtepunten

• 4 geboortes, 2 baby's werden gedoopt, 2 baby's kregen een zegen in een dienst.
  • 4 dopen op latere leeftijd: twee jongen meiden met Pasen en op 8 juli twee volwassenen via de Alphacursus.
  • 1 openbare belijdenis van het geloof
  • TEAR 40dagentijd tour met Martine Vonk
  • Feestelijke diensten met Kerst, Pasen en Pinksteren
  • Twee keer kidspraise met gemiddeld 75 bezoekers
  • Bijzonder moment: zalving en gebed om genezing

"Het is heel prettig hoe er hier rekening wordt gehouden met mensen die nieuw zijn" - bezoeker

"Jullie gemeente vinden wij een eersteklas voorbeeld hoe samen gemeente van Jezus Christus te zijn." - bezoeker

VERBINDEN Netwerkgroepen

'Een netwerkgroep is een groep van 15-65 personen die een open, door het evangelie gekleurde, gemeenschap vormt rondom een gedeelde passie en/of maatschappelijke nood'

Statistieken

• 4 netwerkgroepen
  • 12 kernteamleden
  • 35 teamleden
  • 250+ mensen in de netwerken
  • 322 bereik social media
  • 1 nieuwe netwerkgroep in oprichting
  • 4 samenwerkingen met andere organisaties en kerken

Een greep uit onze netwerkactiviteiten

• Zomersportweek met sport, spel, BBQ en Westwijk Got Talent
  • Burendag in Keizer Karel park Amstelveen
  • 10 maandelijkse sportmiddagen waarbij met kinderen het evangelie werd gedeeld
  • 3 iMOve bijeenkomsten over actuele maatschappelijke, ethische en sociale thema‚Äôs
  • 2 x zondag voor de Stad: pannekoeken bakken, klussen bij mensen, bezoek aan mensen in verzorgingstehuis
  • 6 creacafe's waar ontmoeting en creativiteit centraal staan
  • 3 ruilbeurzen waar mensen spullen brengen en gratis meenemen
  • 150 kerstpakketten uitdelen op Kerstavond in de stad

De netwerkgroepen in beelden en woorden gevangen

De Zondag voor de Stad wordt genoemd in een prachtig boekje met 20 inspirerende, diaconale ideeën. Klik en lees!

Kijk verder

AiA DOEN DOEN iMove

VERDIEPEN Huiskringen en cursussen

Statistieken

• 6 huiskringen waar het dagelijks leven wordt gedeeld en verdieping in het geloof wordt gezocht
  • 7 kringleiders
  • 70 kringleden
  • 1 jongerenkring (12+)
  • 3 megakringavonden waarin we onze visie doorontwikkelden
  • 6 toerustings-avonden voor leiders, o.a. in samenwerking met de Veenhartkerk en de Opstandingskerk
3 bovenzaalvieringen op 3 plekken in Amstelveen waar Goede Vrijdag werd gevierd

Goede Vrijdag

4 gegeven cursussen

Gebed

In januari 2018 werd opnieuw de gebedsweek georganiseerd in Amstelveen samen met de Immanuelkerk, Pauluskerk, CAMA gemeente en Crossroads. Daaruit zijn maandelijkse gebedsbijeenkomsten ontstaan.
4 x kwamen er gemiddeld 25 mensen! In het najaar van 2018 gaan we door.

OVERIG

• 139 Leden en daaromheen begeeft zich een breed netwerk van betrokkenen
  • € 108.368 begroting 2018
  • € 4500 opgehaald voor doelen in Amstelveen en wereldwijd
  • 8 Stadshartkerkers verhuisden van Amstelveen naar elders, m.n. vanwege de hoge prijzen voor huizen in de omgeving.
  • 2 gesprekken op bestuurlijk niveau met de Immanuelkerk (NGK) om elkaar beter te leren kennen en elkaar te versterken. Samen nadenken over de toekomst.
  • Op de 7e verdieping hebben Ewoud en Lars - onze voorgangers - een werkplek in het kantoor van Crossroads.

Stadshartkerk online

• 149 likes op onze Facebook-pagina
  • 8143 bezoeken op onze website
  • Nieuw vanaf maart: opnames online

Via Soundcloud werden preken 80x nageluisterd. Via deze pagina of de app op je smartphone.