Jaarverslag
Stadshartkerk

2018-2019

Dit is het resultaat maanden later van Guerilla gardening in Amstelveen tijdens één van onze activiteiten dit jaar. Prachtig beeld voor een jaar lang Stadshartkerk zijn met elkaar. Wat is er tot bloei gekomen? Wat was het seizoen 2018-2019 voor een jaar? Er is heel veel te vertellen, maar we maken er expres geen lang verhaal van. Graag geven we een impressie in dit interactieve jaarverslag in beelden, teksten en cijfers. De dankbaarheid voor alles wat we mochten doen en meemaken voert de boventoon!

VIEREN Kerkdiensten

Jaarthema LEEF!

In de preken op zondag en de huiskringen doordeweeks kwam dit thema telkens weer terug. Samen met de Veenhartkerk en Opstandingskerk gebruikten we de jaarthema-website met preken en kringmateriaal erop. www.jaarthema.nl

We hebben geteld:

• 65 bezoekers gemiddeld, waarvan één derde onder de 18 jaar!
  • 34 mensen met een taak in en rondom de kerkdienst
  • 3 programma's voor kinderen: chreche, onderbouw en bovenbouw
  • 13 verschillende sprekers van binnen en buiten de Stadshartkerk

Hoogtepunten

• Gezamenlijke kerstavonddienst met de Immanuelkerk
  • Met Kerst kids-kerst-theater door Jan Marcel van Theater Vrolijk voor ruim 100 mensen!
  • Feestelijke nieuwjaarsdienst met een toetreding en achteraf een nieuwjaarsborrel.
  • 3 geboortes binnen één maand! We hadden een groot doopfeest in wijkcentrum De Meent!

• We vierden dit jaar de 10e Zondag voor de Stad. In plaats van een kerkdienst gingen we vooraf samen ontbijten, daarna de stad in en achteraf een feestelijke hightea

"Wat goed om in jullie kerk te zijn. Heel gezellig en wat een leuke groep mensen."

"Al heel wat jaren een plek om steeds weer 'thuis' te komen"

VERBINDEN Netwerkgroepen

'Een netwerkgroep is een groep van 15-65 personen die een open, door het evangelie gekleurde, gemeenschap vormt rondom een gedeelde passie en/of maatschappelijke nood'

Statistieken

• 4 netwerkgroepen
  • 12 kernteamleden
  • 30 teamleden
  • 250+ mensen in de netwerken
  • 327 bereik social media
  • 6 samenwerkingen met andere organisaties en kerken

Bekijk de DOEN!-video-hit:

Een greep uit onze netwerkactiviteiten

• Zomersportweek op nieuwe locatie met sport, spel, BBQ
  • 10 maandelijkse sportmiddagen waarbij met kinderen ook het evangelie werd gedeeld
  • 4 iMove bijeenkomsten in de Amsteltuin over actuele maatschappelijke, ethische en sociale thema‚Äôs.
  • 2 x zondag voor de Stad: pannekoeken bakken, klussen bij mensen, bezoek aan mensen in verzorgingstehuis
  • 6 creacafe's waar ontmoeting en creativiteit centraal staan
  • 2 ruilbeurzen waar mensen spullen brengen en gratis meenemen
  • 150 kerstpakketten uitdelen op Kerstavond in de stad

De netwerkgroepen in beelden gevangen

Onze netwerkgroepen:

AiA DOEN DOEN iMove

VERDIEPEN Huiskringen en cursussen

Statistieken

• 6 huiskringen waar het dagelijks leven wordt gedeeld en verdieping in het geloof wordt gezocht
  • 7 kringleiders
  • 70 kringleden
  • 1 jongerenkring (12+)
  • 1 jongere die zich voorbereid op belijdenis-doen
  • 3 megakringavonden, waarvan 1 gezamenlijke met de Immanuelkerk
  • 24 leiderschapsbuddies die samen praten over en bidden voor hun rol en de kerk

Gebed

Het gebed heeft een grote(re) rol gekregen dit seizoen. Denk aan de cursus Luisterend Bidden en een maandelijks gebedsmoment voorafgaand aan de kerkdienst. In januari 2019 werd opnieuw de gebedsweek georganiseerd in Amstelveen samen met de Immanuelkerk, Pauluskerk, CAMA gemeente en Crossroads. Ook de maandelijkse gebedsbijeenkomsten zijn voortgezet.
10 x kwamen er gemiddeld 25 mensen!

5 gegeven cursussen

OVERIG

• 141 Leden en daaromheen begeeft zich een breed netwerk van betrokkenen
  • € 102.470 begroting 2019
  • € 4500 opgehaald voor doelen in Amstelveen en wereldwijd
  • 8 ontmoetingen met de Immanuelkerk (NGK) om elkaar beter te leren kennen en elkaar te versterken. Na twee megahuiskringen over deze samenwerking is er gekozen om intensiever te gaan samenwerken de komende periode.

Stadshartkerk online

• 153 likes op onze Facebook-pagina
  • 10850 bezoeken op onze website
  • Opnames online

Via Soundcloud werden preken 201x nageluisterd. Via deze pagina of de app op je smartphone.