Nieuw ontmoetingsplatform AmstelveenSpreekt gelanceerd

dinsdag 24 september 2019

Maandag 23 september is ‘AmstelveenSpreekt’ gelanceerd, een platform waarin talkshow BV Amstelveen, Stichting Stadsverhalen en iMove hun krachten hebben gebundeld om maandelijks bij Boekhandel Venstra aan het Stadsplein een show te organiseren. Ze willen zorgen dat inwoners van Amstelveen met verschillende achtergronden, meningen en opvattingen elkaar vinden, horen en inspireren.

De lancering van AmstelveenSpreekt vond maandag plaats in de talkshow BV Amstelveen. Het seizoen werd afgetrapt met een gesprek waarin wethouder Marijn van Ballegooijen een lans brak voor meer verbinding in de stad. Hij zegde spontaan 5000 euro toe voor het organiseren van een ouderenkerstdiner.

Journalist Frénk van der Linden was ook te gast en zei allergisch te zijn voor het woord ´verbinding´. “Ik noem het liever ‘lullen’. Mensen moeten meer lúllen met elkaar. Ga gewoon naar je buren van vijf deuren verderop en nodig ze uit voor het eten. Dat vind ik ook niet altijd makkelijk, hoor. En we moeten meer vrijen met elkaar,” aldus de documentairemaker.

De eerstvolgende shows van AmstelveenSpreekt zijn al gepland. Op donderdag 10 oktober verzorgt BV Amstelveen in Schouwburg Amstelveen een show met futurist Richard van Hooijdonk en journalist Meindert Schut ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid. Aanmelden kan hier.

Op maandag 28 oktober organiseert iMove het gesprek ‘Hoop in een cynische tijd’, onder leiding van filosoof Gerko Tempelman. Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie: https://amstelveenspreekt.nl/

 Wie hulp wil bieden bij de organisatie van het kerstdiner kan een mail sturen naar info@amstelveenspreekt.nl.


bron: Amstelveens Nieuwsblad

Stadshartkerk Amstelveen