Terugblik: Kerst en Oud&Nieuw

woensdag 3 januari 2018

Rondom de feestdagen hebben we allerlei mooie activiteiten georganiseerd. Hier een kleine terugblik en foto’s:

Kerst kidspraise

Op zondag 24 december hebben we een ontzettend gave Kerst kidspraise gehouden met 110 aanwezigen. Ze kwamen allemaal om te kijken en luisteren naar de hoofdpersonen uit het Kerstverhaal: Jozef, Maria, de engelen, de romeinse soldaten, de wijzen en natuurlijk de pasgeboren baby Jezus!

Kerstattenties uitdelen

Het is de dag voor Kerst. Alles komt stil te staan op kerstavond. Cadeautjes bij de boom worden uitgepakt. De TV staat (weer) afgestemd op ‘All you need is love’. Op vele plekken worden sfeervolle kerstvieringen bezocht, met glühwein en kerstbrood achteraf. Maar… heel veel hulpverleners moeten op deze avond en met de kerstdagen ‘gewoon’ werken, wat voor hen misschien niet altijd even leuk is. Wat een kerst is dat? Op 24 december is een groep van 25 mensen namens netwerkgroep DOEN! kerstattenties gaan uitdelen. De reacties van de ontvangers waren zeer positief. DOEN! kreeg achteraf nog reacties van buschauffeurs, medewerkers van Huis aan de Poel en de huisartsenpost. Maar ook de uitdelers hebben een geweldige middag gehad:

Voor ons is dit een perfect begin van een Kerst zoals Kerst moet zijn. Het zien van alle vrolijke gezichten van de ontvangers, maar zeker ook de verbazing soms; alsof het uit de hemel komt vallen zo’n presentje en dat is de juist de essentie hiervan!

1e Kerstdag

Op de eerste Kerstdag vierden we dan echt de geboorte van Jezus.  We stonden stil bij de vraag: wat wil je nu echt met Kerst? Simeon, een oude man in Jeruzalem, had zijn hele leven al uitgekeken naar de komst van de Messias. En nu ontmoet hij Jezus. Het Kerstkind wat hij in handen heeft is Gods grote Kerstcadeau! Iets om te vieren en ieder jaar weer opnieuw te beleven en naar uit te keken.

Oudejaarsbrunch

Wat hebben we met de Stadshartkerk het jaar mooi afgesloten met een korte viering waarin we verhalen en getuigenissen deelden en daarna een gezellige, samenbindende brunch. Elke keer weer opnieuw is de tafel zo rijkelijk gevuld met allerlei lekkers wat iedereen meebrengt.

Inmiddels is het nieuwe jaar ingegaan en hopen we voor iedereen op een mooi nieuw en gezegend jaar!

Tags: , , ,

Stadshartkerk Amstelveen