Vrolijke Kerst: Kids-kerst-theater en kerstatttenties uitdelen

vrijdag 28 december 2018

Zoals in veel kerken was het ook in de Stadshartkerk een drukte van belang. Het was een ware marathon aan leuke, ontroerende en goede activiteiten. Geniet van de foto’s en filmpjes.We begonnen op 23 december met een kids-kerst-theater. Jan Marcel van Theater Vrolijk kwam een voorstelling geven over Bongo (voor sommige 3-jarigen wel een beetje spannend!) en Paula. Absoluut leuk voor jong én oud.

Op 24 december ging netwerkgroep DOEN! voor het derde jaar kerstattenties uitdelen aan mensen die moeten werken op kerstavond en/of Kerst. O.a. de brandweer, de ambulance, de huisartsenpost, verloskundigenpraktijk, bus en metro’s stations en verzorgingstehuizen werden aangedaan. Het is leuk om te zien dat mensen zo enthousiast reageren. Sommige uitdelers kregen een spontane rondleiding of werden meters omhooggetakeld in een brandweerladderbakje. De eerste reacties van de harde werkers kwamen al binnen.

 

Tenslotte werd er ook nog gevierd: op Kerstavond vierden we Kerst samen met de Immanuelkerk. We stonden met klassieke kerstliederen en een overdenking stil bij ‘Vrede op aarde – Hoe Kerst afrekent met het  wij-zij denken’. Luister hier terug. Op Kerstmorgen vierden we voor jong en oud nogmaals het goede nieuws van Jezus’ geboorte. De dienst opende met een prachtige dans op het nummer ‘Noël’.

We kijken terug op een prachtige, diverse Kerstactiviteiten. Iedereen bedankt die heeft meegeholpen en op bezoek is geweest.

 

Tags:

Stadshartkerk Amstelveen